mr. Renate Croes-Hoogendoorn

U bent hier: Home » Advocaten » mr. Renate Croes-Hoogendoorn

Renate CroesRenate Croes (1978) studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. In 2004 werd zij beëdigd als advocaat. Van 2004 tot mei 2013 is zij werkzaam geweest bij de praktijkgroep Corporate Criminal Defense bij een groot advocatenkantoor. Renate behandelt alle soorten strafzaken, maar heeft zich met name gespecialiseerd in het zogenoemde ondernemingsstrafrecht. Renate staat zowel bedrijven, leidinggevenden als andere particulieren bij in complexere strafrechtelijke procedures onder meer op het gebied van fiscale en financiële fraude, milieudelicten (zoals bijvoorbeeld verontreinigingen, afvaltransporten en regelgeving van de EVOA, legionellabesmettingen) en andere economische delicten (zoals overtredingen van de voedsel- en warenwet en arbeidsongevallen). Ook begeleidt zij geregeld getuigen, aangiften en/of benadeelde partijen. Renate heeft ook kennis over de (meer strafrechtelijke kant van de) Wet Bibob.
Renate heeft de specialisatiecursus voor strafrechtadvocaten afgerond en zij is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten. Renate heeft verschillende publicaties op haar naam staan en is vaste auteur van Thema’s van het omgevingsrecht (Thom), een online naslagwerk uitgegeven door Kluwer. Renate bewerkt het onderdeel milieustrafrecht.
Renate was in 2005-2007 bestuurslid van de Jonge Balie Rotterdam (2006-2007 als voorzitter). Sinds 2008 is Renate lid van de Adviescommissie Strafrecht van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Deze commissie adviseert in verband met voorgenomen wet- en regelgeving op het gebied van strafrecht. Ook is Renate jarenlang als docent straf(proces)recht verbonden geweest bij de beroepsopleiding van de NOvA voor advocaat-stagiaires.

Show Comments