mr. Renate Croes-Hoogendoorn

U bent hier: Home » Advocaten » mr. Renate Croes-Hoogendoorn

Renate CroesRenate Croes (1978) studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. In 2004 werd zij beëdigd als advocaat en sindsdien is zij tot mei 2013 werkzaam geweest bij een groot advocatenkantoor. Renate behandelt alle soorten strafzaken. Naast commune strafzaken heeft zij zich gespecialiseerd in de behandeling van zaken in het bijzonder strafrecht. Renate staat zowel bedrijven, leidinggevenden als andere particulieren bij in complexere strafrechtelijke procedures onder meer op het gebied van fiscale en financiële fraude, milieudelicten (zoals bijvoorbeeld verontreinigingen, afvaltransporten en regelgeving van de EVOA, legionellabesmettingen) en andere economische delicten (zoals overtredingen van de voedsel- en warenwet en arbeidsongevallen). Renate heeft ook gespecialiseerde kennis over de Wet Bibob.

Renate heeft de specialisatiecursus voor strafrechtadvocaten afgerond en zij is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten. Renate heeft verschillende publicaties op haar naam staan en is vaste auteur van Thema’s van het omgevingsrecht (Thom), een online naslagwerk uitgegeven door Kluwer. Renate bewerkt het onderdeel milieustrafrecht.

Renate was in 2005-2007 bestuurslid van de Jonge Balie Rotterdam (2006-2007 als voorzitter). Renate is verder docent straf(proces)recht in het kader van de (nieuwe) Beroepsopleiding Advocatuur van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Sinds 2008 is Renate lid tevens secretaris van de Adviescommissie Strafrecht van de NOvA. Deze commissie adviseert in verband met voorgenomen wet- en regelgeving op het gebied van strafrecht.

Show Comments